Το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, με έδρα τα Γρεβενά, ιδρύθηκε με τον νόμο 4610/ 7-5- 2019 και εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει δύο κατευθύνσεις, Στατιστικής και Ασφαλιστικής, οι οποίες αποδεικνύονται ιδιαιτέρως χρήσιμες στη σημερινή εποχή, στο βαθμό που παρακολουθούν τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επαγγελματική απορρόφηση, βασική προτεραιότητα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και παρατεινόμενης ανεργίας των νέων.

Το τμήμα στεγάζεται στη Μυρσίνα Γρεβενών, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες εγκαινιάστηκαν το 2010 (η οριστική παράδοση έγινε τον Δεκέμβριο του 2012).

  • Τα κτίρια είναι τοποθετημένα σε ένα χώρο 120 στρεμμάτων. Συνδέονται μεταξύ τους με οπτική ίνα και έχουν πλήρη εξοπλισμό δικτύωσης και ελέγχου των παραμέτρων λειτουργίας του κτιρίου (τα κτίρια ελέγχονται από κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή).
  • Ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός των κτιρίων είναι άριστος.
  • Όλες οι αίθουσες έχουν πλήρη μικροφωνική – ηχητική εγκατάσταση, εξοπλισμό προβολής, μηχανήματα αναπαραγωγής βίντεο.
  • Τα εργαστήρια πέρα από τον εξοπλισμό των αιθουσών διδασκαλίας διαθέτουν πλήρη ηλεκτρολογική – ηλεκτρονική εγκατάσταση και εγκατάσταση δικτύωσης.

Τα δύο κτίρια όπου στεγάζεται το τμήμα αποτελούν το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα σύμπλεγμα πανεπιστημιακών κτιρίων μέχρι σήμερα.

Περιλαμβάνουν δύο σύγχρονα αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Τα εργαστήρια υπολογιστών έχουν συνολική χωρητικότητα 100 ατόμων και είναι εξοπλισμένα με σύγχρονους υπολογιστές.

Η φοιτητική λέσχη (σίτιση) βρίσκεται στην πόλη των Γρεβενών, στο βορειοδυτικό τμήμα της, στον οδικό άξονα προς τις εργατικές κατοικίες και είναι προσβάσιμη από το κέντρο της πόλης ακόμη και χωρίς τη χρήση μεταφορικού μέσου.

Οι σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος που ξεκινήσαν να λειτουργούν το 2021 και φιλοξενούνται σε ανακαινισμένο χώρο της Μαθητικής Εστίας του Δήμου. Οι εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών, δυναμικότητας 67 ατόμων, είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

                                                  360° Εικονική περιήγηση – Matterport

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο