Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες

Οι συνάδερφοι μου και εγώ προσωπικά, σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το Τμήμα προσφέρει ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα Σπουδών καλύπτοντας ένα ευρύ γνωστικό πεδίο τόσο στην Επιστήμη της Στατιστικής όσο και στο γνωστικό πεδίο της Ασφαλιστικής Επιστήμης. Ειδικότερα, αποτελεί σκοπό του Τμήματος η θεωρητική κατάρτιση σε συνδυασμό με πρακτικές εφαρμογές στατιστικής, ανάλυσης δεδομένων, βιοστατιστικής, εφαρμογές big data, machine learning και όχι μόνο. Στοχεύουμε στην κατάρτιση επιστημόνων-επαγγελματιών με υψηλές δεξιότητες, οι οποίες να  συμβαδίζουν με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα και να τους καθιστούν ανταγωνιστικότερους στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοί μας θα στελεχώνουν διεθνείς Τραπεζικούς και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Φαρμακευτικούς Οργανισμούς, Στατιστικές Υπηρεσίες όπως η EUROSTAT και η ΕΛΣΤΑΤ κλπ.

Επιπλέον, το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας δίνει Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια, θεσμοθετημένη με ΦΕΚ, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών. 

Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι σταθμός στην πορεία ενός νέου ανθρώπου, είναι σταθμός διότι βάζουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, ανοίγουν ορίζοντες στο μέλλον. Είναι σταθμός γιατί μέσα στο Πανεπιστήμιο καλλιεργούνται αξίες βάσει συγκεκριμένων αρχών που συνοδεύουν την πορεία, προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική κάθε πολίτη, όπως είναι οι αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η φοιτητική ζωή, είναι εξίσου σημαντική και ξεχωριστή σε προσωπικό επίπεδο, λόγων των αλλαγών στη ζωή σας σε πολλά επίπεδα. Η πόλη των Γρεβενών αν και μικρή, επαρχιακή και άγνωστη σε πολλούς από εσάς θα σας προσφέρει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις, με το φυσικό κάλλος της, τα βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα και την ιστορία της.

Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες θα ήθελα σας συγχαρώ όλους και όλες για την επιλογή και την επιτυχία σας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Εύχομαι τα φοιτητικά χρόνια να είναι πραγματικά ξεχωριστά για σας και να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια πολύ επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
Σοφία Δ. Αναστασιάδου
Καθηγήτρια Στατιστικής και Μεθοδολογίας Έρευνας-Βιοστατιστικής και Βιοϊτρικής Έρευνας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Μετάβαση στο περιεχόμενο